SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Dvojfarebný jahodovo-egrešový džem

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

keď sa leto prihlási o slovo

asi 3 poháre

jednoduchá príprava 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Dvojfarebný jahodovo-egrešový džem

Prísady:

200 g jahody očistené
1 zarovnaná KL pomarančová kôra sušená
1 balenie Želírovací ovocný cukor Dr. Oetker
500 g egreše očistené, rozmixované a prepasírované

preparation

príprava

1

Vo veľkom hrnci rozmixujeme jahody. Pridáme 1 KL pomarančovej kôry a 70 g Želírovacieho ovocného cukru. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 3 minúty. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do polovice pripravených pohárov. Necháme najmenej 40 minút vychladnúť.

2

Egrešový džem pripravíme rovnako ako jahodový s 1 KL kôry a 180 g Želírovacieho ovocného cukru.

3

Opatrne nalejeme na vychladnutý jahodový džem a uzavrieme viečkom.

4

Necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Dvojfarebný jahodovo-egrešový džem

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 825kJ
197kcal
260kJ
62kcal
Tuk 0.77g 0.24g
Uhľohydrát 50.94g 16.02g
Bielkoviny 2.52g 0.79g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.