SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Halloweensky tekvicový „páj“

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

jesenná pochúťka

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Halloweensky tekvicový „páj“

Na cesto:

350 g múka hladká
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KL soľ
175 g maslo zmäknuté
1 ks bielok
50 ml mlieko

Na náplň:

500 g tekvica
2 PL olej slnečnicový
1 cibuľa
1 zarovnaná KL soľ
1 polovica KL korenie čierne mleté
1 zarovnaná KL korenie provensálske
100 ml vývar zeleninový
150 g šunka
3 vajce
125 g smotana kyslá
2 strúčiky cesnak
1 zarovnaná PL Gustin bezgluténový Dr. Oetker
100 g strúhaný syr
3 zarovnané PL semienka tekvicové lúpané

Na potretie a posypanie:

1 ks žĺtok
1 PL mlieko
3 zarovnané PL semienka tekvicové lúpané

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 27 cm)
valček na cesto

preparation

príprava

1

Na prípravu náplne tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, tekvicu, soľ, čierne korenie, provensálske korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 10 minút. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.

2

Na prípravu cesta zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, maslo alebo margarín, bielok, mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta vyvaľkáme, prenesieme do vymastenej koláčovej formy, vytvoríme okraj s výškou 3 cm a dno poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 15 Minút

3

Korpus necháme vychladnúť.

4

Do rozmixovanej tekvice vmiešame nakrájanú šunku, vajcia, kyslú smotanu, roztlačený cesnak, škrob, syr a lúpané tekvicové semienka. Náplň nalejeme na predpečený korpus a uhladíme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na placku, prenesieme na náplň a zľahka pritlačíme k okraju formy.

5

Cesto potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku, posypeme tekvicovými semienkami, vložíme do rúry a pri rovnakom nastavení rúry dopečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 45 Minút

Nutričné hodnoty na recept Halloweensky tekvicový „páj“

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1147 kJ
274 kcal
758 kJ
181 kcal
Tuk 16.87 g 11.17 g
Uhľohydrát 24.68 g 16.35 g
Bielkoviny 6.94 g 4.60 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.