Flag

Išelské rezy

24 ks
Jednoduché
50
Tradičné rezy trochu inak s produktmi Dr. Oetker..
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na ozdobenie môžeme použiť aj celé olúpané mandle obalené v cukre.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gmúka hladká
0,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 gcukor
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
200 gmandle olúpané nastrúhané
250 gmaslo mäkké
2 ksžltok
Na zlepenie
150 gdžem malinový
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
50 gpistácie lúpané nasekané
Ešte potrebujeme
formička na vykrajovanie v tvare obdĺžnika (6 × 3 cm)
plech na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilkovým cukrom, soľou, kôrou a mandľami. Pridáme maslo a žĺtky a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na 20 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme cesto pomocou valčeka na plát hrubý asi 5 mm a formičkou vykrájame obdĺžniky. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Obdĺžniky necháme vychladnúť a zlepujeme k sebe džemom.

3

Polevy rozpustíme podľa návodov na obaloch a povrch zlepených obdĺžnikov do nich namočíme. Dozdobíme pistáciami a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Na ozdobenie môžeme použiť aj celé olúpané mandle obalené v cukre.