SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Kvásková hubová polievka

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Výborná polievka s použitím Ražného kvásku Dr. Oetker.

asi 6 porcie

jednoduchá príprava 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Kvásková hubová polievka

Na kvások:

250 g ražná múka celozrnná
1 balíček Ražný kvások Dr. Oetker
400 ml voda teplá

Na polievku:

50 g sušené hríby
300 ml voda
rasca celá
400 g zemiaky
1 l voda
soľ
korenie čierne mleté

Na ozdobenie:

2 PL masť
1 cibuľa väčšia
4 vajce
soľ
korenie čierne mleté
pažítka čerstvá

preparation

príprava

1

Na prípravu kvásku v mise zmiešame múku s kváskom. Zalejeme vodou, zamiešame, zakryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote do druhého dňa stáť.

2

Huby zalejeme vodou. Pridáme rascu a necháme do druhého dňa v chladničke.

3

Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka.

4

Huby vložíme do väčšieho hrnca, osolíme a povaríme. Vmiešame kvások a varíme. Pridáme zemiaky aj s vodou a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec dochutíme čiernym korením.

5

Na ozdobenie na panvici rozpustíme masť a na nej usmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vajcia a usmažíme ich. Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením. Dozdobíme čerstvou nakrájanou pažítkou.

Nutričné hodnoty na recept Kvásková hubová polievka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1114 kJ
266 kcal
251 kJ
60 kcal
Tuk 5.19 g 1.16 g
Sacharidy 44.92 g 10.07 g
Bielkoviny 11.56 g 2.59 g