SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mandľová bábovka

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

s karamelom

asi 16 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Mandľová bábovka

Na cesto:

4 ks žĺtok
50 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
4 PL olej
3 balíčky Originál puding karamelový Dr. Oetker
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
4 ks bielok

Na poliatie:

50 g cukor
100 ml voda
50 ml smotana na šľahanie (33%)
15 g maslo
štipka soľ
1 zarovnané KL citrónová šťava

Na posypanie:

50 g mandle
50 g sušienky napr. Club
1 PL maslo
50 g hrozienka
1 KL citrónová šťava

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

2

Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu.

3

Na posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 KL citrónovej šťavy.

4

Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.

Nutričné hodnoty na recept Mandľová bábovka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 402 kJ
96 kcal
917 kJ
219 kcal
Tuk 5.10 g 11.59 g
Uhľohydrát 8.67 g 19.70 g
Bielkoviny 1.40 g 3.19 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.