SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Paradajkové čatní s višňami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pikantná pochúťka

asi 7 pohárov

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Paradajkové čatní s višňami

Prísady:

400 g višne
300 g cibuľa
4 strúčiky cesnak
1 feferónka červená
250 ml ocot balsamico
1 plechovka lúpaných paradajok (400 g), nakrájané na kúsky
140 g paradajkový pretlak
4 PL petržlenová vňať posekaná
0,5 KL soľ
1 polovica KL korenie čierne mleté
1 balenie Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Višne umyjeme, odkôstkujeme a odvážime. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kocky. Feferónku očistíme a nakrájame na veľmi drobné kocky.

2

Višne, cibuľu, cesnak, feferónku, ocot, paradajky, paradajkový pretlak, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie dobre premiešame v hrnci s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 5 minút, pričom občas premiešame.

3

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného čatní. Pokiaľ je po vychladnutí nedostatočne tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

4

Ihneď naplníme až po okraj do pripravených pohárov. Zavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Pozor! Feferónka je silne pálivá, preto je pri jej spracovaní vhodné použiť gumené rukavice.

Nutričné hodnoty na recept Paradajkové čatní s višňami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 816 kJ
195 kcal
285 kJ
68 kcal
Tuk 0.61 g 0.21 g
Uhľohydrát 47.05 g 16.45 g
Bielkoviny 2.21 g 0.77 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.