Flag

Plnené mini beignets

asi 40 ks
Jednoduché
30
Beignets je tradičný dezert pochádzajúci z New Orleans. Inšpirujte sa a vyskúšajte ho so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 mlvoda
120 mlmlieko
80 gcukor
480 gmúka
40 gmaslo zmäknuté
1 ksvajce (M)
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
štipkasoľ
Na krém
600 mlmlieko
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 PLcukor
Ešte potrebujeme
olej na vyprážanie
koliesko na vykrajovanie
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

V sklenenej mise zmiešame mlieko, vodu, cukor a zmes zahrejeme, najlepšie pomocou mikrovlnky. Zmes nesmie byť horúca. Do teplej zmesi pridáme droždie, premiešame a necháme cca 5 min. odstáť.

2

Do veľkej misy nasypeme múku, pridáme nakysnutú zmes s droždím a pomocou hákového nástavca cesto miešame robotom alebo mixérom.
Do cesta postupne pridáme maslo, vajce, extrakt, soľ a necháme dôkladne vymiešať. Cesto bude lepkavé, ale nemalo by sa lepiť na silikón. Takto vytvorené cesto presunieme do čistej, olejom vymastenej misy a necháme 2 hod. kysnúť

3

Po vykysnutí si cesto presunieme na múkou vysypaný povrch a pomocou rúk ho roztiahneme tak, aby bolo hrubé asi 1cm. Cesto je veľmi jemné a preto ho nie je potrebné vaľkať. Následne si pomocou kruhovej vykrajovačky s priemerom 5 cm vykrojíme čo najviac krúžkov.

4

Rozpálime si olej (170°C) a postupne si krúžky cesta vypražíme do zlatista z oboch strán a necháme vychladnúť.

5

Krém si pripravíme zo Zlatého klasu podľa návodu na obale, avšak so 600 ml mlieka. Po uvarení necháme Zlatý klas trochu vychladnúť, dáme ho do cukrárskeho vrecka s užším hrotom a plníme.

6

Takto naplnené beignets posypeme práškovým cukrom a servírujeme.