SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Silvestrovské taštičky

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Slané občerstvenie plnené lahodnou zmesou s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 24 ks

stredná obťažnosť 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Silvestrovské taštičky

Na cesto:

350 g zemiaky
450 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
2 zarovnané KL soľ
1 zarovnané KL cukor
100 ml mlieko
1 vajce

Na náplň:

350 g hlávková kapusta
1 PL maslo
50 g slanina
1 zarovnané KL cukor
1 zarovnaná KL karí korenia
1 zarovnané KL rasca
korenie čerstvo namleté
soľ
75 g Creme VEGA Dr. Oetker (alebo kyslej smotany)
50 g orechy lieskové

Na potretie:

žĺtok
1 PL mlieko
1 zarovnaná PL rasca

Ešte potrebujeme:

panvica na smaženie
2 plech na pečenie
formička na vykrajovanie okrúhla (Ø 10 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta uvaríme zemiaky v šupke domäkka, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame. V mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme nastrúhané zemiaky, mlieko a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.

2

Na prípravu náplne nakrájame kapustu na tenké pásiky. Na panvici rozpustíme maslo a vložíme na kocôčky nakrájanú slaninu. Pridáme kapustu, cukor, karí, rascu, čierne korenie a soľ a restujeme asi 3 minúty. Potom odstavíme a vložíme do misy. Vmiešame kyslú smotanu alebo Creme VEGA a orechy a necháme vychladnúť.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm a povykrajujeme kolieska. Náplň nanesieme vždy na 1 polovicu kolieska, ktoré prehneme a pomocou vidličky k sebe okraje poriadne pritlačíme, aby nám náplň nevytiekla. Taštičky poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie a potrieme pomocou štetca alebo pierka žĺtkom zmiešaným s mliekom. Povrch posypeme rascou, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

4

Taštičky podávame teplé alebo studené.

Nutričné hodnoty na recept Silvestrovské taštičky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2227 kJ
532 kcal
147 kJ
35 kcal
Tuk 5.89 g 0.39 g
Sacharidy 90.64 g 6.01 g
Bielkoviny 18.15 g 1.20 g