
Jahodovo-čerešňový sirup
1400 mililitrov
Jednoduché
40
Nič nepoteší viac, ako vlastnoručne vyrobený sirup z ovocia z vlastnej záhradky. Pripravte si ho aj Vy so Sirupfixom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
500 g
jahody (očistené a rozmixované)
500 g
čerešne (odkôstkované a rozmixované)
500 ml
voda
1000 g
cukor
1 balíček
Príprava:
Príprava :
40 min
1
Na prípravu sirupu rozmixované jahody a čerešne vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor so Sirupfixom, dôkladne rozmiešame a odložíme na noc do chladničky.
2
Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
Recipe Tips
Sirup môžeme pripraviť aj z mrazeného ovocia.
Tipy
Tip: Sirup môžeme pripraviť aj z mrazeného ovocia.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Malinovo-marhuľový džem![]()

40 MinJednoduché
Malinovo-marhuľový džem
40 MinJednoduché
Malinovo-marhuľový džem
Cibuľové čatní![]()

50 MinJednoduché
Cibuľové čatní
50 MinJednoduché
Cibuľové čatní
Hruškové pyré s vanilkou![]()

40 MinJednoduché
Hruškové pyré s vanilkou
40 MinJednoduché
Hruškové pyré s vanilkou
Mirabelkové pálivé čatní s paprikou![]()

40 MinJednoduché
Mirabelkové pálivé čatní s paprikou
40 MinJednoduché
Mirabelkové pálivé čatní s paprikou
Jahodovo-ríbezľový sirup![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový sirup
40 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový sirup
Jahodový džem s bazalkou![]()

40 MinJednoduché
Jahodový džem s bazalkou
40 MinJednoduché
Jahodový džem s bazalkou
Paradajkové čatní s višňami![]()

40 MinJednoduché
Paradajkové čatní s višňami
40 MinJednoduché
Paradajkové čatní s višňami
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach