SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Salsa z paradajok a paprík

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pikantné odhalenie, ktoré dochutí Vaše špeciality z grilu si môžete pripraviť jednoducho s Gelfixom Extra 2:1 Dr. Oetker.

asi 4 poháre à 350 ml

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Salsa z paradajok a paprík

Prísady:

200 g cibuľa
2 ks červená čili paprička
1 PL olej
600 g paprika žltá (očistená a pokrájaná na malé kúsky)
1 kg paradajky (očistené a pokrájané na malé kúsky)
50 ml ocot jablčný
1 balíček Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 zarovnaná KL soľ
0,5 KL korenie čierne mleté
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
250 g cukor

preparation

príprava

1

Na prípravu salsy cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Čili papričky očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a osmažíme ju dozlata. Postupne pridávame papriku, ktorú krátko osmažíme, paradajky, čili papričky, ocot, kyselinu citrónovú, soľ, čierne korenie a asi 3 minúty podusíme.

2

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s cukrom, pridáme do zmesi a za stáleho miešania asi 8 minút dôkladne povaríme.

3

Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme dôkladne viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Pri manipulácii s čili papričkami odporúčame použiť gumové rukavice.

Nutričné hodnoty na recept Salsa z paradajok a paprík

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1419kJ
339kcal
264kJ
63kcal
Tuk 1.80g 0.33g
Uhľohydrát 79.36g 14.70g
Bielkoviny 2.80g 0.52g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.