Flag

Salsa z paradajok a paprík

asi 4 poháre à 350 ml
Stredne náročné
30
Pikantné odhalenie, ktoré dochutí Vaše špeciality z grilu si môžete pripraviť jednoducho s Gelfixom Extra 2:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Salsa je vhodná ku grilovanému mäsu, syrom a zemiakovým lupienkom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
200 gcibuľa
2 ksčervená čili paprička
1 PLolej
600 gpaprika žltá (očistená a pokrájaná na malé kúsky)
1 kgparadajky (očistené a pokrájané na malé kúsky)
50 mlocot jablčný
1 balíčekKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 zarovnaná KLsoľ
0,5 KLkorenie čierne mleté
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
250 gcukor
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu salsy cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Čili papričky očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a osmažíme ju dozlata. Postupne pridávame papriku, ktorú krátko osmažíme, paradajky, čili papričky, ocot, kyselinu citrónovú, soľ, čierne korenie a asi 3 minúty podusíme.

2

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s cukrom, pridáme do zmesi a za stáleho miešania asi 8 minút dôkladne povaríme.

3

Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme dôkladne viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.


Pri manipulácii s čili papričkami odporúčame použiť gumové rukavice.

Náš tip

  • Salsa je vhodná ku grilovanému mäsu, syrom a zemiakovým lupienkom.